Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers

2010. április 15., csütörtök

Két hónaposan....

Az alábbi bejegyzést pár napja írtam, csak fotók híján nem tettem közzé........mára viszont megdőlni látszik a maratoni alvással kapcsolatban benne foglaltak....:-(((
Blanka ismét kétszer ébred éjszaka, előtte hosszasan kínlódik a kakilás miatt, Mi meg ébren illetve félkómában figyeljük és tanakodunk, hogy mi legyen...........Azt vettük észre, hogy Blankát az álombéli erőlködés közepette, ha cicire teszem, megnyugszik és utána vissza tud úgy aludni, hogy már nem kínlódik egy jó darabig.(olyan jó érzés, hogy olykor tudok segíteni a szenvedésén)
Csak Mi nem tudunk egykönnyen vagy sehogy visszaaludni, pedig már annyira bizakodtunk, hogy talán mostantól aludhatunk egyben pár órát............na mindegy.........tudom-tudom.....visszafogom még sírni ezeket az időket..... :-))


A korábbi bejegyzés:
Blanka csütörtökön betöltötte 6. hetét.
Tehát számomra is véget ért az a bizonyos gyermekágyas időszak. Igazából nem érzek éles átmenetet a két időszak között, de biztosan nem véletlenül kapta ez a 6 hét az elnevezését.
Azonban szép lassú változások bizony-bizony beindultak és igen csak reménykeltőek.....vagy jobb lenne, ha idejekorán nem bíznám el magam... :-)))
Blanka pár napja egyre hosszabban alszik éjszaka. Pontosabban ha Mi nem keltegetnénk akkor nem is tudom meddig húzná a lóbőrt (ha a nyöszörgések is elmaradnának az már tuti lenne....:-)).
Ugyan mindenki, - beleértve Blanka egészségügyi személyzetét (orvos, védőnő) is -, azt mondja, hogy a baba úgyis ébred ha éhes, de Mi mégis inkább keltegetjük. Hogy miért? Mert félünk, hogy nagyon kiürül a kicsi gyomra és az amúgy is igencsak mohó babánk őrült habzsolást csapna üres pocival. Tulajdonképpen irigylésre méltóan aludhatnánk 5-6 órákat egyben, Mi mégis 7-8 alkalommal ránézünk, mert épp nyüszög, nyögdécsel, erőlködik.......aztán tanakodunk, hogy nem hosszú már az alvós időszak, nem kéne ébreszteni???? Két napja hajnal 3-ig, tegnap hajnal 4-ig, ma pedig hajnal fél ötig bírtuk, hogy csak lessük és nem ébresztjük. :-))) Igazából ma 4-től már fel-fel sírt, amit Mi ébredésnek ítéltünk ezért döntöttünk végül úgy, hogy még mielőtt Sanyi dolgozni indul megeteti cumisüvegből, hogy Én nyugodtan tudjak fejni.....mert addigra már csurgott a "manna". (bizony-bizony .....hát ezt is megértem, hogy már a more milk lecsökkentése mellett is bőven gyártom a tejcsit), (Blanka meg néha fuldoklik szopi közben...:-))) Képes annyit enni, hogy szó szerint a végén már a nyelőcsövében áll a tejcsi és gargarizáló hangokat hallok amikor végre sikerül lepattintani a ciciről és azonnal el kezd bömbölni. .....még hogy a babák nem tudják túlenni magukat...... és persze mondanom sem kell, hogy a fele már büfi közben - után visszajön. Naponta többször öltözünk át, annak ellenére, hogy elővigyázatosságból partedliben étkezünk. Próbálom szabályozni a bevitelt, pl.:lepattintás után azonnali cumi a szájba módszer...hogy szívogassa azt, de nem mindig sikeres a dolog.
Még néhány dolog ami a Mi kis hathetesünknél mostanra kialakult.
- 3kg 40 dkg a súlya.......ez már gyönyörűűűűűű :-)
- egyre ügyesebben szopizunk.......tudom a fent említettek ennek ellentmondanak....de volt ez rosszabb is
- délelőtt és egy picit délután is hosszabb-rövidebb ideig elnézelődik a pihenőszékben, a kezével képes már lökdösni a plüss figurákat. Az egyik figura zenél. Amikor megszólaltatom Neki mosolyog és hangokat ad ki. :-)))
- gyönyörűen tartja és átfordítja a fejét
- picit már emelgeti hason fekve a felsőtestét
- figyel a hangokra és feléjük fordul
- imád Apával fürdeni, de továbbra is úúúútál öltözni és pelust cserélni.


(ime......kompromittáló "húrkás" képek kifejezetten Mártinak....... :-))))

Ja és egész ügyesen elalszik magától.....csak néha kell babusgatni.
Szóóóval........meg lehet zabálni :-)))

Nincsenek megjegyzések: