Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers

2010. május 3., hétfő

A hétvégi zsúr...

(Ünneplőben)

A hétvégi zsúr már nem nevezhető baba-zsúrnak, mivel a legkisebb unkaöcsém immáron 20. szülinapját ünnepeltük.
Nagyon szeretem ezeket az összejöveteleket. Leginkább azóta, amióta megszülettek Kinga porontyai. Korábban nem is gondoltam volna, hogy mennyire megszínesíti az ünnepeket, családi összejöveteleket, ha kisgyerek van a családban. Ugyan számunkra az ott töltött idő nagy része a szeles idő miatt a nappaliban szopizással, büfizéssel stb. telt míg a többiek a kertben sütögettek, de így is a teraszajtón át láttuk ahogyan Matyit felköszöntik és hozzánk is többször benézett valaki...a gyerkőcök ki-be szaladgáltak és egyfolytában lesték, hogy Blanka épp hol tart a napi rutinjában.....így aztán Blanka és Én is éreztük, hogy egy igen népes nagy család részesei vagyunk. :-))
Nagyon helyesek ahogy felcsillan a szemük, ha egy náluknál kisebb babát látnak. Állítólag a gyerekek még érzik egymás auráját.....talán ezért van, hogy babakocsizás közben, ahányszor kisgyerekekkel találkozunk, már messziről mutogatnak felénk és mondják "baba-baba", pedig csak a babakocsit látják.....

Hanna most is mint mindig teljesen elbűvöl a jellemével. Annyira figyelmes, gyengéd, finom a kisebbekhez, hogy az már egyenesen megható.....kész anyuka. Emlékszem, ahogy a világot elkezdte néhány hónaposan felfedezni. Nagy tágra nyílt szemekkel figyelt mindent és mindenkit. Az anyukája volt ilyen. Amikor gyerekként mentünk együtt valahova, számomra sokszor volt kínos, hogy Kinga állandóan kiszúrt valakit magának, buszon, parkban, stb. és átható tekintettel figyelte minden mozdulatát, annyira, hogy sokszor az illető is zavarba jött.
Hanna is ilyen. Szinte látni ilyenkor, hogyan kúsznak és telepednek meg a kis agyában az információk a körülötte lévő világról.
Mellém bújt amikor Blanka szopizott ,áhítattal figyelte és kérdezgetett.....
Fantasztikus kis emberke lett/lesz belőle.....nagyon szeretem.

Nincsenek megjegyzések: