Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers

2010. július 11., vasárnap

Nyaralunk......

Kingáék kertes házában, mert voltak olyan édesek, hogy ismét felajánlották amíg Ők elutaznak addig töltsük Náluk a napjainkat. Közel a Nagymamához, Dédihez és közel a többi családtaghoz. Csak "füttyentek" egyet és ketten minimum ugranak.... :-))Élvezzük a kertet.....persze a hőségriadó miatt csak reggel és késő délután. Napközben pedig a ház kellemesen hűs alsó szintjén igyekszünk teljesíteni Blanka hercegnő kívánságait. Sokat sétálunk, mert itt vannak árnyat adó fák meg park, ami nálunk egy szál se és elintéztünk olyan dolgokat is mint pl. a keresztelés megbeszélése Péter Tiszteletessel, ami így, hogy itt lakunk sokkal rugalmasabban ment.
Mégis fáradtabbak vagyunk mint korábban, mikor nem is volt ennyi segítségünk. Az ok, okok: elsősorban természetesen a meleg és a környezetváltozás, amire fogom, hogy Blanka össze vissza eszik és alszik, vagy nem alszik. Újabban hajnal 5-6 felé kinyílik a szeme, nagyokat mosolyog és jelzi, hogy Ő elkezdené a napját..... Mi Sanyival kikászálódunk az ágyból, próbálunk észhez térni az éjszakai virrasztások után, és félkómában gyönyörködünk az egyre ügyesebb tündérkénkben. Aztán persze úgy másfél óra elteltével már fáradt és menne aludni.....ami jó esetben sikeresen eltart egy órát, de inkább csak egy felet. Aztán persze este 7-kor már vinnyogás van és kénytelenek vagyunk elkezdeni az esti "szertartást". Már csak azt szeretném tudni, hogyan keveredjünk ki ebből az egyre korábban kelek és emiatt egyre hamarabb fekszem körforgásból....
Sajnos mára újabb sürgősen orvosolandó problémával kell szembenéznünk. A múlt héten még felhőtlen, nagyokat lubickoló fürdésből mára komoly, fejtörést okozó sírás alakult ki. Kutatjuk az okát. Mintha fájna valamije, de hogy mi arra még nem sikerült rájönni. Eszembe jutott hátha felfázott és fáj a pisilés, de akkor az napközben is fájna. Átvizsgáltuk a bőrét, de de ott sem találtunk semmit, ami okot adna ilyen vigasztalhatatlan sírásra. Ma megpróbáljuk napközben, nem a kádbetétben hanem kézben tartva fürdetni, hátha azzal van a gond........
Egyébként napközben kevesebbet nyűgös és ez a fajta éles sírás csak a fürdéskor jelentkezik.......viszont, ha pár nap alatt sem jövünk rá az okára, akkor bizony doktornénihez megyünk...
Jártunk a " Korai Fejlesztő" Alapítványnál. Ahol Kornél (egy szaktekintély) megvizsgálta Blankát és arra a következtetésre jutott, hogy azért maradnak el mostanság az oldalra fordulások és azért úúúúútálatos a hason tartózkodás Blankánál, mert túl hamar engedtünk a "kérésének" és sokat tartottuk függőlegesen. Ez kiváltott egy olyan idegrendszeri választ, hogy túllépett a vízszintes mozgások továbbfejlesztésén és a függőleges mozgásokra törekszik. Ezért van, hogy pár hete egyfolytában fel szeretne ülni.......a hasizma tutira kockás lesz ha ezt így folytatja.... :-))
Na szóval......hogy a későbbiekben ne jelentkezzenek problémák.....vissza kell térnünk a csak vízszintes léthez lehetőleg az ébrenlét felét hason töltve és a függőleges tartást szigorúan a büfizés idejére szorítani. A babaúszást is mellőznünk kell egy időre, az esetünkben átmenetileg nem megfelelő idegrendszeri ingerek miatt. Úgyhogy pár napja ennek jegyében telik az idő. Ez talán Engem viselt meg a legjobban, mert Blanka a nemtetszését természetesen hatalmas sírásokkal adta tudtunkra. Tudtam, hogy ha vigasztalásnak a kedvenc függőleges, nézelődős pózt bevetném , menten csönd lenne......de Kinga támogató szavaiból erőt merítve - miszerint hosszútávon kell felelősen "szeretnem" Blankát -, nem engedtem a kísértésnek. (vagyis ami most fájdalmas az később hasznára lesz)
És mára kifejezetten javulni látszik a helyzet.
Blanka kevesebbet sír és ismét próbálgat forgolódni....bár kevés sikerrel. Viszont a hason lét egyenesen mintha kedvére lenne. Már vagy 6-8 percet is eltölt egy-egy alkalommal nézelődéssel és nyúl az elé rakott játékokért. Remélem mire Kornélhoz megyünk kontrollra, komoly előrehaladásról számolhatunk be Neki. :-))

1 megjegyzés:

Tuti írta...

Szia! Ahogy elkezdtelek olvasni, felfedeztem, hogy ugyanaz a mi problémánk Laluval, mint nektek volt Blankával. Mi ugyan nem vittük el sehová, mert gondoltam azért nem fordul hasra babóca, mert utál hason lenni, és ha majd szeret, akkor majd fordul... ugyanezt a felülős pozíciót kezdte el ő is erőltetni, pont tegnap este figyeltük meg többen is. Nagyon örülök, hogy írtál erről és, hogy megtaláltalak, mert megpróbáljuk mi is egyre többet hasra tenni a drágát, hátha bejön. És valóban, ha függőlegesen van, akkor minden rendben, mert imád nézelődni,és úgy megnyugszik másodpercek töredéke alatt. Köszönöm.