Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers

2010. október 1., péntek

A kis hét hónapos....


Tegnap töltötte. :-)
Ma csúnya időre ébredtünk. Esik, minden szürke és hideg is van. Ráadásul megkaptam első hivatalos gyed-emet, háááááát nem erre, nem ennyire számítottam. A Hivatalban másképp számolnak mint Én, és akkor még Sanyi is közölte velem az aktuális befizetendő devizahitel különbözetet. Nem tudom, hogy lesz a jövőben, de biztosan nem fogunk "nagy lábon" élni....mondjuk eddig sem tehettük. :-((
Viszont már ébredezik Blanka. :-)) Aki, amikor meglát mosolyog, majd ébredés után következik egy kis hancúr a franciaágyon, hangos kacagásokkal és ez mindenért kárpótol. :-))
Újabban valami kúszáshoz hasonlatos mozgással igyekszik elérni amit kiszemelt magának. Két kézzel húzza magát a lába meg csak csúszik utána. Néha ugyan azon kapjuk, hogy emelgeti a popsiját és már-már négykézláb térdelőállásba tornázza magát, de ezeket egyenlőre csak egy helyben gyakorolja. Angéla (fejlesztő szakember) szerint néhány gyakorlattal próbáljam ösztönözni, hogy hol egyik, hol másik kezét előrerakva haladjon, aztán majd a láb is következhet utána. Úgyhogy gyakorolunk....na nem oly buzgón mint ahogyan azt Én szeretném, mert a kisasszonynak nem mindig van ínyére.... Félreértések elkerülése végett,szeretném leszögezni, hogy nem azért járunk Angélához és Kornélhoz, mert probléma lenne Blankával, mert hogy egyáltalán nincs, hanem, hogy a megfelelő mederben próbálva terelni a mozgásfejlődését, próbáljunk megelőzni olyan későbbi problémákat amik a nem helyes fejlődés következményei lehetnek.
Alvás terén, még mindig a cicin elalvás a módi, és mivel így remekül működik a dolog.......(kivéve mikor ki tudja miért mégsem).....ezért egyenlőre teljesen lemondtam az önálló elalvás erőltetéséről. Nappal kétszer alszik. Egy hosszabbat (kb 1,5 óra) délelőtt és egy rövidebbet (kb 35-45 perc) délután. Este 9 körül alszik el, majd kb. 1-2 körül ébred és onnantól viszont 2 óránként kel és szopizik reggelig. Biztos, hogy nem éhes, mert alig van a ciciben tej és elég hamar visszaalszik, (pláne mostanában, a megfázásom miatt is apadozik a tej és ráadásul Blanka is szabotálja a szopizást napközben)de ha ne adj isten mégis tele a cici akkor is ugyanez a felállás. (Tulajdonképp a cicit szinte már csak altatónak használja) A foga sem jön, a hasa sem fáj, ezért nem értem az ébredések okát....de egyenlőre megbékéltem a helyzettel, majd változik ha Blanka jónak látja....
Egyébként imádom az éjszakai összebújós szopizásokat....pláne, ha azért néhány óra alvás is társul mellé.
Kb. 1 hónapja eszik, főzelékeket, gyümölcsöt. Már a húsosakat is bevezettük. Pár napja este fürdés előtt pedig kipróbáltuk a hosszabb alvás reményében, a tejpépeket. Teljesen oda van érte. Imádja. Két kézzel csapkod örömében amint megkóstolja. Na náááá, hiszen kicsit édeskés, de a célt, a hosszabb alvást nem értük el vele. Egyébként szinte mindent megeszik, megevett amit eddig kapott. Egyik nap a kezébe adtam egy babakekszet, figyelve a reakciókat. Forgatta, nyalogatta, amikor rájött, hogy ez bizony finom, na akkor ráharapott, letört egy nagyobb darab ami felragadt a szájpadlására. Kicsit köhécselni kezdett, a maradék kekszet eldobta és addig piszkálta az ujjával, míg el nem olvadt a szájában a darabka. Nem lettek barátok a babakeksszel. Úgyhogy egyenlőre pépesítve kapja.
Délelőtt egész sokáig eljátszik magában. Délután viszont, felváltva szórakoztatjuk Sanyival. Úgy 5 körül már semmi sem jó (pedig még félig álmos, hisz nemrég ébredt és még enni, meg öltözni kéne)......addig nyüszög, vagy épp sír, amíg le nem megyünk sétálni. Aztán lent meg már egy kis tündérke és vigyorog mindenkire. Nem is hiszik el Nekünk, hogy képes "hisztizni".
Úgy két hete megjelentek a szeparációs szorongás első jelei. Igazából a kórházi élményhez köthetném az első effajta viselkedés változást. Akkor még Sanyi kezében sem akaródzott lennie, de azóta ez kicsit enyhült és Sanyit újból elfogadja. Mikor Anyu a múlt hétvégét nálunk töltötte, Blanka csak a második nap vége felé (mikor Anyu már készült haza) hagyta, hogy szeretgesse. Pedig épp azért jött hozzánk, hogy Nekem segítsen a napi teendőkben, (Sanyi csapatot épített vidéken) de a főzésen kívül mást nem tudtam rábízni, mert Blanka még azt sem hagyta, hogy a Nagyi cserélje ki a pelusát, etesse, vagy, hogy egyáltalán felvegye. Az meg szóba sem jöhetett, hogy esetleg ketten menjenek le sétálni, amíg Én kicsit pihizhetnék és kúrálhatnám magam a náthámból.
Az igazat megvallva egyenlőre imponál a helyzet. Ki ne élvezné, hogy ilyen fontos valakinek, pláne ha egy pici édes csöppségnek. :-)).... ha esetleg egyszer terhessé válna a dolog, addigra biztosan túljutunk ezen a szakaszon.

Blanka egyenlőre nem bizonyul valami kitartónak. (Semmilyen újdonság nem köti le 2-3 percnél tovább, vagy még addig sem. Nem az Apjára hasonlít, akit állítólag, ha reggel leraktak egy építőkocka mellé akkor este onnan vették fel.) Persze ez még változhat.... :-))

Nincsenek megjegyzések: