Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers

2010. november 3., szerda

A kis nyólc hónapos...


Sajna betegeskedéssel ünneplünk. Már vagy 4-5 hete forog valami nyavaja a családban, hol ide, hol oda. Eddig nem voltak komolyabb tünetek, már ha a tüsszögést, köhögést lehet enyhe tünetként kezelni. Azonban Blanka tegnap éjszaka belázasodott. Az első éjszakai szopinál éreztem, hogy forró a kis teste és a lehelete. Mi tagadás nagyon megijedtem. Eddig még nem kellett szembenéznem ilyesmivel, még sosem volt láza, sem hőemelkedése. Kapott egy homeós kúpot, majd próbáltunk aludni tovább. Aztán hajnalban, a 2. szopinál is ugyanolyan melegnek éreztem. Mértünk. 38,8 volt a láza. Kapott rendes lázcsillapító kúpot és ismét aludtunk egy kicsit. Napközben a kúp megtette a hatását, bár 37,8-nál nem ment lejjebb így sem. A köhögőrohamok és sírások után pedig jó pár percig csúnya hörgést is hallottam a tüdejéből.Este ellátogattunk a legújabb doktornéninkhez. Mivel időközben váltottunk, mert az előző azonnal antibiotikummal kezdett volna, pedig akkor még hőemelkedés sem volt. Az új doktornéni, aki egy hete még nem akart antibiotikumot adni, most azt mondta, miután meghallgatózta Blankát, Ő sem kedveli ezen gyógyszereket, de bizony most már muszáj. :-(((
Úgyhogy beadom a derekam és nézeteim ellenére Blanka megkapja élete első komolyabb gyógyszerét, bízva a teljes gyógyulásban.
Amúgy Blanka mozgás terén mostanában mintha lassabban fejlődne. Még mindig a kúszásnál tartunk. Néha már váltott kézzel. Helyben megemelgeti magát négykézlábra és hintázik előre hátra, de nem mozdul ki ebből a helyzetből, hanem amikor elfárad hasra vágja magát. Elkezdte felhúzni magát.

Megkapaszkodik valami szerinte megfelelő tárgyba - nem érdekes, hogy az esetleg nem elég stabil és végül magára rántja vagy borítja - és térdelésig húzza magát. Próbálom ösztönözni a rendes váltott kezes négykézlábas mászásra, amiből az ülés következne, nehogy úgy járjunk, mint szegény Áronka aki azért esett többször, mert kicsit felcserélte a sorrendeket. Hamarabb állt fel, minthogy az ülés stabil lett volna, így viszont nem fenékre huppant vissza, hanem dőlt. Így lett szegénykének anno koponyatörése.
Egyéb téren viszont hihetetlen sebességgel fejlődik. Már felfigyel a nevére. Pontosan tudja mikor mit nem helyeslek....és huncutul mosolyogva természetesen kipróbálja, megrágja, megütögeti...stb. :-)
Az önálló elalvás terén még mindig ugyanott tartunk ahol eddig. Vagyis cicin alszik el, viszont nappal gyönyörűen kialakult napirendje kezd lenni. Alvás délelőtt kb. 10-11 körül 1-1,5 óra, délután 4 körül 1 óra. Az éjszakák még mindig többször ébredősek, de ez sok minden miatt lehet.(betegeskedés, fogzás, megszokás...)
Napközben, mosolygós, hangosan kacagva hancúrozós, néha azért megtartva "jó szokását" nyafogva elégedetlenkedős kis tündér. Az idegeneket barátságosan, de tisztes távolságból fogadja. Kis idő elteltével még mosolyt is kaphatnak.

1 megjegyzés:

SKY írta...

Sziasztok Otthoniak,

kis Blanka hamar gyógyulj, remélem tényleg mihamarabb használ az a vacak...
És bódog nagylányosodást, nagyon ügyes vagy!!! :)
Manókám, köszönöm az elutazásos bejegyzést, jó volt látni a képeket!
Sok puszit küldünk mindahányan :)
Az MY különítmény