Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers

2011. január 7., péntek

Nagylány lett.....

Kinga írta egy korábbi bejegyzésében, mikor Áron elindult, úgy érezte, hogy ismét "kisbaba" nélkül él tovább a család. (azóta egy újabb csöppség készülődik a Gönci családhoz valamikor a nyáron) :-))
És, hogy mennyire igaz, hogy amikor egy gyerek feláll.....majd megteszi az első lépéseket, akkor hirtelen azt éli meg az ember, hogy eltűnt egy baba és helyette hipp-hopp itt termett egy kisgyerek. Pláne, hogy Blanka igazán belehúzott a mozgásfejlődésbe és a beszédfejlődésbe is egyaránt.
Rengeteget "dumál". :-)
Vagy magában, mikor épp eljátszik egyedül, vagy minket utasít rendre, úgy hogy közben ránk mutat a mutatóujjával és nagy hanggal dirigál, mondja a magáét. Ha valami tetszik Neki akkor kurjongat, sikoltozik. Egyébként meg szinte egyfolytában berreg (az ujjával rásegítve), cuppog, csetteg,...stb. A Dédiék szerint se Hanna, se Mimi, se Áron nem "szövegelt" ennyit és ilyen korán. :-)
Igazuk lehet. Hannára emlékszem. Ő valóban később kezdte. Viszont rettentő komolysággal tudott figyelni. Meg lehetett zabálni, ahogy szinte szemmel láthatóan kattogtak a fogaskerekek a pici fejecskéjében. Rengeteg információt raktározott el ilyenkor. Az már más kérdés, hogy Kinga szegény sokat szenvedett az esti elaltatások alkalmával, mert a nappali ingereket Hanna akkor dolgozta fel.
Blanka inkább amolyan csivitelő kismadár lesz. Azért Ő is figyel és raktároz. Olykor egészen meglepő számomra, hogy mi mindent megért már. Ha azt kérem rakja bele, belerakja, ha azt, hogy vegye ki, kiveszi, ha azt, hogy jöjjön, jön......stb. Viszont legtöbbször nem várja meg a mondandónk végét ha egy (számára) hosszabb magyarázatba kezdenénk......... már a közepén belevág és fújja a magáét. :-)
Visszatérve a mozgásfejlődéshez,....... szóval már bárhol feláll ahol egy kis minimális segítséget talál.....és mindent kipakol, ledobál, amit csak elér.Aztán ha elfáradt, ügyesen vissza is térdel, vagy ül, ahogy épp sikerül. Elég óvatosnak látom és ennek örülök. Azért ennek ellenére előfordulnak esések és már van egy két lila, meg zöld folt is itt-ott.
A mászást és az ülés már tökéletesre fejlesztette. El sem hiszem, hogy kb. két-három hete még amiatt aggódtunk, hogy vajon mikor lesz végre az egyedi Blankás kúszásból mászás, ha egyáltalán lesz.
Nehézségeink még mindig az elalvással vannak. Na meg a 3-4 ébredéssel éjszaka.
Újabban, mikor az esti tápszer után elpilledve szokás szerint betenném a kiságyba, felzokog. Pedig úgy tűnt már mélyen alszik. Próbálom csitítani, de a vége az, hogy ki kell vennem és ölben ismét szinte azonnal álomba zuhan. Igen ámmmmm......de mihelyt ismét leraknám, minden kezdődik előröl. És ez általában addig tart míg ki nem fárad. Kicsit tanácstalan vagyok. Nem vagyok híve a "hagyjuk sírni míg ki nem dől" módszernek, ugyanakkor ölben sem aludhat egész éjszaka. Úgyhogy most kísérletezem. Egyik nap hosszabban fogok várni (az eddiginél is...) mielőtt betenném a kiságyba, ha nem jön be, akkor másnap megpróbálom azonnal a tápszer után betenni és csak ülni a kiságy mellett, simogatni......ha ez sem akkor.......naaaaa, azt még nem tudom.
Amire viszont semmi panasz nem lehet, az az étvágya. Mindent megeszik és igen nagy örömmel. Sőt! Mikor már azt gondolom, hogy dugig van, akkor Ő még mutogat, vagy a banán, vagy a kenyérhéj felé.
Van egy Blankás, csajos láb-keresztberakós póz, amiben előszeretettel elidőz. Ezen jókat derül a család.

Édes kis hurkái vannak, de nem vészes......szerencsére le is mozogja a sok bevitt energiát.

Tündéri, mosolygós kisgyerek lett belőle, aki néha ugyan megijed az idegenektől, de pár perc múlva már óvatosan barátkozik..... :-))
(néhány képpel adós maradok, mert az álldogálós fotók még nincsenek feltöltve)

Nincsenek megjegyzések: