Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers

2011. február 18., péntek

A minap belémhasított......

......a felismerés, miszerint Blanka nagy valószínűséggel egyedüli gyerekként fog felnőni és később felnőttként sem lesz mögötte nagy családi háttér. És nem csak azért mert (mostani álláspontom szerint) kicsi az esély rá, hogy testvére legyen/lehessen, hanem mert egy "fia" unokatesó sem lesz a közelünkben kitudja meddig. És mi lesz Blankával, ha már se a Keresztmamája, se Mi (Sanyi és Én) már nem vagyunk? Ki fogja Őt annyira szeretni mint Mi?
Komolyan mondom, hogy fájdalmasan érintett ez a felismerés.....
(persze nem minden testvéri kapcsolat problémamentes....jól tudom.....akár a saját testvéremre gondolva is....és néha egy barát többet ér....ezt is tudom....)
Sanyi testvére és kislányuk Jázmin ugyan viszonylag közel élnek hozzánk, de egyrészt nagy a korkülönbség a gyerekek között, másrészt sajnálatos módon a felnőttek nem jönnek ki túl jól egymással. (túlságosan nagy a kontraszt, mind jellemünkben, mind pedig az életről és értékekről vallott nézeteinkben) Persze a két gyerek erről mit sem tehet. Ők csak áldozatok a buta szüleik makacs viselkedésének. De egyenlőre mégis jobbnak látom, ha marad a távolság. Viszont a gyerekeket meg fogom próbálni a nagyszülőkön keresztül kicsit közelebb hozni egymáshoz.
Az Én nagymamám, Blanka Dédije a mai napig havonta egyszer körbetelefonálja a rokonságot, kivel mi a helyzet. Aztán meséli Nekünk. Próbálja életben tartani az egyre szakadozó rokoni szálakat.
És ami a légpéldamutatóbb dolog, hogy ezek az érdeklődő telefonok nem képmutatásból történnek. Számtalan példát láttam már arra, hogy ha valamelyik távoli családtag segítségre szorult, akkor A Dédi, Anyu, Jutka nenne, ment és megpróbált a maga módján segíteni. (és önzetlenül)
Hát erről szól a "család". Erről kéne, hogy szóljon. hogy a szűk családi körön kívül a többi családtag, ha napi kapcsolatban nem is tud/akar lenni egymással, de a szívükben ott legyenek a többiek. Örömben együtt örüljenek, a bajban pedig tudják, hogy van kire számítani. (hát ezt még Nekem is tanulnom kell)

Nincsenek megjegyzések: