Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers

2011. március 8., kedd

És akkor a zsúrról......
Nagyon jól sikeredett. Bár foghíjas volt a vendégsereg, azért így is egy kisebb focicsapatnyi rokon jött össze, hogy megköszöntse a Mi kis Blankánkat. Szépen sorban érkeztek....így Blankának volt ideje mindenkit külön-külön üdvözölni majd kicsit barátkozni, bemutatni a legújabb tudományokat és játékokat. Akkor még nem is sejtette, hogy kicsivel később az összes addigi játék sutba lesz dobva, mert kiszorítják őket az újak. :-)
A Dédi ragszkodott, hogy Blanka 1 évesen kapja meg élete első babakocsiját. És nem számít mennyibe kerül, az szigorúan csak az Ő ajándéka lesz. Már hónapok óta mondogatta Nekünk, hogy olyat keressünk amilyen Csilla nagyinak és Jutkának volt gyerekkorában, mert az volt ám az igazi babakocsi....
Na de mivel fotót nem tudott róla mutatni és szavakkal leírni is kicsit zavarosan tudta, így fogalmam sem volt, hogy milyet keressek az amúgy sem túl nagy választékban.
Végül egy teljesen fa babakocsi mellett voksoltunk, ami épp olyan magas, hogy könnyedén tolni tudja. Aztán majd 2-3 év múlva jöhet az élethű kicsinyített mása.
Szóval, Dédi megnyugodott mert sikerült egy megfelelőt beszerezni. És hogy ne üresen tátongjon a babakocsi, Csilla nagyi felkutatott bele egy igazi Annabell babát egy kis tesó babával.
Én meg izgultam, hogy vajon Blanka mit fog szólni ezekhez. Mivel Én gyerekkoromban egyáltalán nem voltam hajlandó babázni. Vehettek nekem bármilyen babát. Inkább legóztam, de leginkább nehezen találtam megfelelő játékot ami hosszabb időre lekötött. Nagyobbacska koromban pedig a legkedvesebb elfoglaltságom az volt, hogy az épp soron következő ünnepi alkalomra. Kinga és Márton bevonásával egy egész estés előadással álljunk a felnőtte elé. Mondóka, vers, ének...stb. (Nem is tudom...talán rendezőnek kellett volna tanulnom....)(Na ilyesmit azért szívesen visszalátnék majd alkalomadtán....) :-))
Ugyanakkor szeretném , ha Blanka szívesen babázna. Elbűvöl, amikor egy kicsi lány tologatja a babáját, rendezgeti, eteti, itatja....utánozva a felnőttek világát. És ha lehet kívánni, akkor arra vágyom, hogy Blanka amolyan ízig vérig finom lelkű, bájos kislányos kislány legyen....na persze az élethez elengedhetetlenül kellő vagánysággal együtt. (szóval....remélem nem az Én temperamentumomból lesz túlnyomórészt benne)Amit mégis úgy tűnik Tőlem örökölt (és ennek viszont igazán örülök) az a mosolygóssága.
De...visszakanyarodva a zsúrhoz. Blanka az összes ajándék közül a babakocsinak és a babáknak, pontosabban a legkisebbnek (egyenlőre a nagyobbik babához még növögetnie kell) örült a legjobban. Úgyhogy részben már teljesült is szívem vágya. :-) Édesen tologatta a kocsit benne a kis utasokkal.....két baba na és egy maci, amit a Jutka nagyiék hoztak.
Mindenkit elbűvölt. Engem meg az elbűvölt el ahogyan csillogott a szeme amikor az ajándékait bontogatta.
Egyedül akkor tört el a mécses, mikor Hanna első szülinapját felidézve, akinek első dolga volt, hogy a baba helyett beleüljön a babakocsiba (édes emlék) Jutka nenne belerakta Blankát a kocsiba, aki ezt egyáltalán nem díjazta.
Volt torta. Egy gyerekbarát, gríztorta. Amit kötelezően a felnőtteknek is meg kellett kóstolni. (az ízével kapcsolatban megoszlottak a vélemények...de Blankának ínyére volt...és ez a lényeg....) Kapott a felnőttek csokitortájából, hogy készülhessenek elmaradhatatlan maszatos-pofis képek is. És megkóstolta Dédi tepertős pogácsáját, amit a későbbiekben dugdosni kellett előle, mert annyira megtetszett az íze Neki.
Hamar elfáradt a sokadalomban. Boldogan integetve a vendégseregnek elment aludni.
Nincsenek megjegyzések: