Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers

2011. március 6., vasárnap

Isten éltessen Drága Kislányom!


Blanka 4-én, bizony-bizony 1 éves lett.
Hihetetlen változásokon mentünk át mindketten az elmúlt évben. Ő tette a dolgát. Amit egy újszülött, csecsemő, kisbaba majd mostanra egy kisgyerek ösztönösen tesz. Én meg igyekeztem és még most is igyekszem formálódni, megérteni, segíteni. Néha persze előfordult, hogy lemerült az elem...és töltésre szorultam, szorulok.
Nem volt nehéz születése....fizikailag, de lelkileg szerintem nagyon is megrázta. Hirtelen kapták ki a teljes nyugalmat árasztó meleg, puha, megszokott zajokkal teli kis világából, és talán ennek volt "köszönhető", hogy oly sokáig keservesen sírdogált délutánonként. Tudom, hogy a legtöbb babára jellemző ez. Főleg ha hasfájósak. Mi is azt gondoltuk, hogy hasfájás kínozza szegényt, mígnem a Kereszanyukája egy alkalommal, mikor először hallotta az általunk hasfájós sírásnak címkézett délutáni repertoárt, tapasztalata alapján állította, hogy ez bizony nem az. Inkább amolyan "nehéz kint lenni, nehéz átállni,ezért belemenekülök egy másik világba és kikapcsolok" sírás. És valóban így lehetett.
Aztán elérkezett a 3 hónapos vízválasztó és Blanka egycsapásra megváltozott. Na persze ezt is ráfoghatnánk arra, hogy addigra alakul ki a babák emésztése, és abbamaradnak a hascsikarások, de Én mégis inkább azt éreztem, hogy lelkileg érett meg a kint létre.
Onnantól megkezdődött egy mindkettőnk számára sokkal könnyebb és érdekesebb időszak.
Sokat aggódtunk ugyan Sanyival, hogy miért nem szeret hason lenni, miért nem fordul még, miért nem mászik még......pedig teljesen feleslegesek voltak az aggodalmaink, mert Blanka csodásan teljesített a maga kis tempójában.
És most egy éves. Egy igazi kis bájos, de ugyanakkor makrancos kis angyal lett belőle. Vidám, kacagós....ha minden a kedve szerint alakul, és ha csak vele játszunk......de.....ha nem.....ha esetleg próbálnánk egyéb tennivalóinkat is intézni.......akkora jó hangosan adja a tudtunkra nemtetszését.
És bizony mostanra az anyukák rémálma az altatás, az egyik kedvenc napszakommá vált. Mivel Blanka, az esti adag tápszer elfogyasztása után, türelmesen az ölembe pilledve, néha picit mocorogva, keresve a kényelmes pózt, várja az állom-manók érkezését. Ha nehezen jönnének, akkor kicsit duruzsolok a fülébe, valamilyen hirtelen kreált mesét, vagy fordulunk egyet.......de a legtöbbször a kis fejét a hónom alá fúrva édesen elszenderedik kb. 10 perc alatt.
Én meg ülök még egy darabig, ölemben ezzel a kis "csodával" és gyönyörködöm benne. Közben az jár a fejemben, hogy ezeket a pillanatokat legszívesebben örökre megállítanám.
(a zsúrról kicsit később)

4 megjegyzés:

SKY írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
SKY írta...

Jajj de vártam már!!! :):)
Isten éltessen Kicsi Blanka, szeretettel puszilunk.
Kinga, Hanna, Mikolt, Áron, Lelle, Dani :):):) egy sorba bele se fér... :)

Barifelhő írta...

Nagyon boldog születésnapot ennek szépséges, mosolygós Kisasszonynak!

prodg írta...

Gyönyörű kislány, Gratulálok és Boldog Szülinapot Nektek! :)