Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers

2011. április 27., szerda

Húsvét

Úgy tűnik, Blanka a jeles napokra tartogatja a nagy fejlődési ugrásokat. Így könnyebb lesz megjegyezni a jeles dátumokat. :-))
Annak idején Karácsony előtt egy nappal....hosszas várakozást megelőzően (addig csak a Blankára oly jellemző kétkezes kúszás volt).....egy nap alatt felült, fellát és elkezdett mászni.
Aztán ezeket hamar tökéletesítette. A tél vége, tavasz eleje azzal telt, hogy a kapaszkodás nélküli egy helyben állás is tökéletes legyen (erről majd egy videót töltök fel.
Mígnem Húsvét vasárnapján, mikor az Újpesti Nagyiék jöttek látogatóba, Blanka úgy döntött, hogy épp megfelelő a nézőközönség száma, úgyhogy itt az ideje elindulni.
A szőnyegen játszottunk Blankával mindannyian. Épp megfelelő távolságban ahhoz, hogy hol egyikünkhöz, hol másikunkhoz sétáljon.
Ragyogott az arca, irtó büszke volt magára....és persze Mi is rá. :-)
Azóta naponta többször gyakorolja és már vagy 10-12 lépést is megtesz, sőt megfordul és elindul a másik irányba is. (erről is teszek fel videót később)

No de a Húsvét többi napjáról sem feledkezzünk meg. Hiszen elég sok programot sikerült belezsúfolni a 3 napba.
Szombaton, a délelőtti alvást követően, úgy döntött a család gazdasági vezetője, hogy itt az ideje egy nem túl messzi kiruccanásnak. A Millenáris parkban épp egy ingyenes állatsimogatós, zenés napot rendeztek. Így hát felkerekedtünk.

Sokan voltak. És Blanka talán még kicsit pici volt a sokasághoz és a programokhoz is.....de azért élvezte. Hát még Mi. :-))
Blankával kiválasztottunk egy Húsvéthoz illő, színes "fellépő" ruha-összeállítást és már robogtunk is a helyszínre.
Bárányt, kecskét, nyuszikat lehetett simogatni. Blanka mindre akkurátusan megjegyezte, hogy "vau-vau" (egyenlőre ennyi a szókincs és még néhány egyéb)és próbált minél közelebb férkőzni hozzájuk....persze ha hagytam volna.

A tér közepén volt egy amolyan baba-mama játszó. Ahol sok vele egykorú kúszott, mászott. Itt eltöltöttünk egy hosszabb időt.


Aztán meghallgattuk Kolomposékat egy rövid ideig. Mert Blankán a végkimerültség jelei kezdtek mutatkozni. De semmiképp sem akartam kihagyni, hogy élő zenét halljon és lásson, egy kis zenés "gyerekmozgatót". Élvezte. (sajnos az igazán jó pillanatok nem lettek megörökítve, mert Sanyi nem merte hosszabb időre magára hagyni a babakocsit a tömegben)

Ringatta a csípőjét a zenére. Tapsikolt. Sikoltozott. Azt sem tudta merre nézzen.
Ha kicsit korábban kezdődött volna a koncert akkor tutira beállunk a kígyós játékba Mi is. így viszont 10 perc muzsika hallgatás után haza vettük az irányt, bízva benne, hogy Blanka azonnal elalszik a kocsiban.
Hát nem így lett. Úgyhogy este a szokottnál jóval hamarabb került ágyba és azonnal elszenderedett.
A Húsvét hétfő nem indult valami jól, mert Apa (vagyis Sanyi) azzal kezdte, hogy egy kerti permetezőből, vízzel lepermetezte a Kislányát és a Mamáját (vagyis Engem és Blankát. Váratlanul és versmondás nélkül (mert elfelejtette). Blanka sírva fakadt, ami részben köszönhető volt az Én felsikoltásomnak is...
Kicsit lenyugodva nekiláttunk reggelizni. Gondoltam itt az ideje, hogy Blanka a tradicionális étkek közül megkóstolja a főtt tojást. De ez sem aratott sikert. Grimaszolt és kiköpte.
Szerencsére a nap második fele kellemesen telt. Jutka nennéjéhez voltunk hivatalosak sonkaevésre. Blanka ugyan az elején szokásához híven senkivel sem volt hajlandó közelebbi kontaktusba kerülni, de 1 óra elteltével felengedett és már hajlandó volt arra is, hogy Feri és Ő kettesben körülnézzenek az emeleten. :-)) Aminek Feri örült a legjobban, mert Blanka ezidáig csak annyit engedett neki, hogy megetethette banánnal. :-)) (no persze ehhez az is hozzájárult, hogy a Mi Ferkónk eddig nem épp a legkifinomultabb módját választotta a közeledésnek) (Pl: legtöbbször üdvözlés kép kivette Blanka szájából a cumiját, mondván "hogy egy ekkora lánynak ilyenre nincs szüksége", vagy felkapta és elrohant vele......) (ezek Blankából egy ideig azt váltották ki, hogy amint meglátta Ferit belém fúrta magát és sírdogálva pislogott kifelé...) :-)) (ismerjük el jogos volt a távolságtartás Blanka részéről...) :-))

Nincsenek megjegyzések: