Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers

2011. május 15., vasárnap

Mostanában..


Már megint jó rég írtam....
Valahogy mostanában nincs hozzá kedvem, erőm.....vagy a jó ég tudja mim...
Pedig Blankára egyáltalán nem panaszkodhatom. egy igazi kis tündér. :-)
Épp csak annyira makrancos, amennyire egy kisgyereknek illik. Sokszor meg is lepődök mennyire türelmes és szófogadó tud lenni.....
A lefekvéssel is csak igen-igen ritkán van gond. Újabban mielőtt aludni megyünk elbúcsúzunk a babáktól. Mindegyik kap jó éjt puszit és integetünk is Nekik. Aztán cumi, textil pelus, Anya öle....és az elengedhetetlen Mozart for Baby és már szundít is.
Imádom. Néha azon kapom magam, hogy állandóan puszilgatom.....és szerencsémre engedi. :-)
Már említettem egy korábbi bejegyzésben, hogy itt és most meg kéne állítani az időt....de legalább is gipszbe önteni a pillanatokat.
(Kinga mondta legutóbb, hogy élvezzem ki ezeket a hónapokat mert közeleg a dackorszak) :-))
Sanyival egyfolytában meglepődünk, hogy mi mindent megért már. Legutóbb azt kértem tőle, mikor a konyhában főztem, hogy ne üresen tologassa a babakocsit. Ültesse bele valamelyik babát vagy pl. a vízilovat. Blanka megállt, rám nézett, figyelt, végighallgatott, megfordult és odahozta a vízilovat majd beleültette....
Beindult az önállósodás.
Mikor öltözködünk, kiveszi a kezemből a zoknit vagy a kis cipőt és próbálja felhúzni.
Evésnél a kanalat igyekszik kicsavarni a kezemből és egyedül ráügyeskedni legalább egy morzsányit.....aztán a szájához juttatni.
Mivel ez még nemigen sikerül....több megy a földre, az ölébe, az orrára vagy a homlokára, mint a szájába, így egy kis idő után visszakapom a kanalat és befejezhetem az etetést.
Pár hete mindannyian betegeskedünk. Sanyi kezdte.....kiújult az asztmája. Borzasztó volt hallani ahogy fulladva köhög, köpköd. Be is lázasodott. A tüdőgondozóban tett látogatás alkalmával vettek tőle köpetmintát, amiben többek között penészgombát mutattak ki. A doki rá is kérdezett, hogy dohos lakásban élünk?
Nem. Vagyis talán nem. Mert valóban volt egy komolyabb beázásunk a télen....aminek következtében gombás lett a fal, de azt azonnal lekezeltük, néhány hét elteltével a fal is kiszáradt és nem érezni semmilyen dohos szagot. Viszont lehet, hogy a szobák falát borító fa burkolat alatt mégis él velünk néhány gombatelep.
És ez megrémisztett!
Mivel Blanka is elkezdett köhögni. Nem vészes. Egyenlőre. És mintha javulóban lenne a köptetők hatására.....de az orvos elküldött minket az allergológiára....mondván ez biza lehet allergiás eredetű....főleg, hogy az asztma hajlamot örökölhette.
Komoly lelkiismeret furdalásom van napok óta.
Hiszen Én ragaszkodtam anno a költözéshez.
És most lehet, hogy emiatt a családomnak maradandó egészségkárosodást okoztam.
Szörnyen érzem magam.
Azonban pár napja Én is csatlakoztam a köhögősök-höz.
Az orrom is folyik...és a torkom is fáj. És mivel Én biztosan nem allergiás vagy asztmás vagyok, talán joggal reménykedem, hogy az egész családot egy vírus látogatta meg, amiből majd szépen kilábalunk....(speciel ennek most jobban örülnék mint a penészgombás változatnak...) és talán Sanyi is "eldobhatja" az utálatos szteroidos fújókaját....

Nincsenek megjegyzések: