Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers

2011. szeptember 18., vasárnap

A Duna parton....


Péntek délután leruccantunk Zalánnal és az Anyukájával Barbival a Duna partra. Nagy reményeket fűzve a már jó előre beharangozott Fesztiváli program-sorozathoz. Aznap délutánra sárkányhajó verseny és fúvósok felvonulása volt a nyitó program.
De csalódás volt. Már ami a látványosságot, hangulatot, szervezettséget illeti. A tömeg nagy volt. A látnivaló viszont kevéske....
Viszont mindenért kárpótolt bennünket a két lurkó. Szeretem együtt látni Őket. Még ha Zalán az elmúlt napokban kissé alább is hagyott korábbi lovagiasságával.......(érthető....hiszen jön a foga, és ez bíz komoly ok a zaklatott lelkiállapotra) és Blanka néha zokon veszi, hogy elvesz, ellök, megüt.
Egyébként ma délelőtt már ismét a régi Zalán fogadta Blankát. Barbi szerint kicsit alábbhagyott a fogzás.
Elgondolkoztam Blanka viselkedésén. Ahogyan reagált Zalán "támadásaira". Eleinte meglepődött, egyszer-egyszer sértődötten sírva fakadt, később szinte azonnal átadta a "terepet": motort, bevásárló-járgányt, homokozó lapátot, amint meglátta közeledni Zalánt. Jobban örültem volna, ha azt látom, hogy nem hagyja magát......(de mit csodálkozom mikor az Anyja sem egy küzdő típus....sajnos)
Aztán arra gondoltam, hogy jól van ez így. Blanka olyan amilyen és ahogy a "Suttogó" is írja, olyannak kell elfoganunk a gyerekünket amilyen......
.......és Blanka ilyen. Érzékeny, kerüli a feszült helyzeteket, ritkán bánt más gyereket, sőt nem nagyon emlékszem olyanra, hogy Blanka durva lett volna mással.
Ezzel szemben, viszont kivár, átmenetileg elfoglalva magát valami mással....ezt tette azokon a napokon is mikor Zalánt kínozta a fogtündér. Megvárta míg Zalán ráunt a kiszemelt játékra és odébb állt. Blanka nyomban lecsapott és boldogan, tologatott, lapátolt, motorozott....
Hát mi ez ha nem kompromisszum készség és kitartás. :-) (vagy elfogult vagyok???)
No de kanyarodjunk vissza eredeti témánkhoz.
A képek magukért beszélnek.
A silány program csak némi keretet adott a Duna parti love-story-hoz....
Sokszor közös baba-nyelvet használnak. Mikor Blanka a teraszról "beszélget" valakivel, simán el tudom dönteni, hogy Zalán az, vagy valaki más.( Barbi is ezt mesélte a minap, mikor fordított helyzet állt elő és egyszer Mi értünk le hamarabb és Zalánt ott találtuk a teraszukon)


Nincsenek megjegyzések: