Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers

2011. november 4., péntek

A legnagyobb dédunoka


A Mi kis Hannánk 5 éves lett. Blankával rajzoltunk, pontosabban színeztünk egy képet neki egy Hannához illő idézettel, virágot is vettünk....és Blanka végig értette, hogy kit készülünk megünnepelni. A kocsiban odafelé mondogatta, hogy "Hanna.....vijág" A családi buli után, ami szokás szerint jól sikeredett, Sanyi itthon nosztalgiából visszanézte a régi képeket, mikor Hanna még 1 sem volt.....Blanka és Én is csatlakoztunk. Blanka közben egyfolytában mondogatta, hogy "Hanna-Hanna". Nagyon szereti a legidősebb, legfinomabb lelkű unókanövérét.
Hová tűntek az évek????
Emlékszem mikor átmenetileg Anyunál laktunk Sanyival és az akkor kicsivel több mint 1 éves Hanna hetente többször is meglátogatott minket. Annyira édes volt. Bearanyozták a délutánokat. Meg tudtam volna zabálni, mikor a Dédi konyhájában egyből a tűzhelyhez ment és mutatta, hogy tejecskét kér. Vagy amikor a paradicsom iráni vágyát alig lehetett kielégíteni a spejzban lévő összes paradicsommal. Vagy amikor a margarint csak úgy natúron, ujjal eszegette, amíg engedték Neki. Vagy amikor csak csendben nézett, figyelt okosan azokkal a nagy szemeivel és láthatóan raktározott mindent, mait csak lehetett. Olyan elbűvölő kisgyerek volt számomra, hogy akkoriban arra vágytam, ha egyszer mégis lesz egy gyerekem,(akkor ugyebár az volt a felállás, hogy tutira nem lehet) az olyan legyen mint Hanna.
És olyan lett. Nem csak a szőkeségében hasonlít, de az érzékenységében és finomságában is......oda van a paradicsomért, a vajat az ujjával eszi és sokszor Ő is csak néz és látom, hogy forognak a kerekek a pici fejében.......azt már csak zárójelben jegyzem meg, hogy az első 6 hónap is hasonlóképp nehéz és sírós volt, mint anno Kingának Hannával.
Szóval Hanna gyönyörű kislánnyá nőtt, és lassan nem győzzük számolni a gyertyákat a tortán. Isten éltessen (kicsi) Hanna!
Nincsenek megjegyzések: